Spain 2002


el Reino de España (spanyol és galíciai)
Regne d’Espanya (katalán)
Espainiako Erresuma (baszk)
Spanyol Királyság

Spanyolország, hivatalosan Spanyol Királyság független állam Dél-Európában, illetve Észak- és Nyugat-Afrikában (a hozzá tartozó Ceuta és Melilla autonóm városokkal, valamint a Kanári-szigetekkel). A spanyol szárazföld délről és keletről a Földközi-tenger (amelyben az országhoz tartozó Baleár-szigetek fekszenek), északról a Vizcayai-öböl és nyugatról az Atlanti-óceán alkot vele határt. A szárazföldön Portugáliával, Franciaországgal, Andorrával, Gibraltárral és Marokkóval határos.

2002-ben vezette be az eurót.

 

Leírás
Az 1, 2 és 5 centeseken a Santiago de Compostela-i katedrális látható, a spanyol román stílusú építészet gyöngyszeme, amely egyike a világ leghíresebb zarándokhelyeinek. A rajzolaton az Obradoirónak, a spanyol barokk építészet remekművének monumentális homlokzata látható. Az Obradoiro építését José del Toro és Domingo de Andrade kezdte el 1667-ben, és Fernando Casas y Novoa fejezte be a XVIII. században.
A 10, 20 és 50 centeseken Miguel de Cervantes, a spanyol irodalom atyja látható; a kép "az alkotó és műve egyetemességét" tükrözi.
Az 1 és 2 eurós érméken Juan Carlos I de Borbón y Borbón arcképe szerepel. A 2 eurós érme peremén a 2** jelzés ismétlődik hatszor, felváltva felfelé, illetve fejjel lefelé fordítva.
Tervező
Mr. Garcilano Rollan
Mr. Begoña Castellanos
Luiz José Diäz
Iniciálé nincs
Pénzverő hely Fábrica Nacional de Moneda y Timbre (Nemzeti Érme és Bélyeg Gyár), Madrid, Spanyolország
Verdejel
A madridi pénzverde verdejele: 'M' betü a korona alatt
2 és 3 óra között a csillagok és a mitívum között
7 és 8 óra között a csillagok és a mitívum között
Mesterjel
nincs
Nemzeti azonosító Szöveg: 'ESPAÑA'; Spanyolország spanyolul
2 € perem

További sorozatok

2 € emlékérmek

Free Joomla templates by Ltheme